Museu del Joguet

Mostra de la producció joguetera a Dénia des de principis del S. XX fins a la dècada dels 60. Es troba situat en l'antiga estació de tren Dénia-Carcaixent, en la primera planta. En el susdit edifici se situa el Centre d'Art "l'estació" en la planta baixa i el museu del joguet en la primera planta.

Interés històric

La primera indústria joguetera a Dénia, l'any 1904 està dedicada exclusivament a joguets de llanda litografiada, amb maquinària i models importats d'Alemanya. Deu anys després, es crea una fàbrica de joguet de fusta, tornejat, envernissat i amb aprimorats acabats, decorats amb aplics metàl·lics.

Als anys vint, front al desenvolupament del joguet de metall, pren cos una producció de joguets de fusta que amb el temps caracteritza el joguet de Dénia.

El joguet dels anys cinquanta és, per excel·lència, el joguet de fusta. Tot i l'encara sanejada producció de tricicles, bicicletes, cotxes de pedals o patinets, amb origens en les primeres dècades del segle i a pesar de la luxosa producció de cotxes de pedals, avions i tartanes de metall, és la fusta i els colors que l'acompanyen l'empremta més emblemàtica que durant aquestos anys aconsegueixen memorables cotes de popularitat.

Entre els motius dels joguets destaquen els vaixells a vela, carros tirats per cavalls o per l'indolent burret, camions, etc. Les cuines de fusta, el joc de birles, el joc d'anelles, o els forts amb vaquers i indis evidencien la riquesa i la diversitat del joguet de fusta de Dénia.

Punts d'Interés

Una àmplia varietat de joguets de l'època ens mostren la importància de la susdita indústria a partir de l'any 1904.

Joguets de metall i, sobretot, de fusta caracteritzen la producció joguetera de l'època, creant des de flota de cotxes i avions de pedals i altres enginys amb rodes, fins a vaixells de vela, carros, camions que reproduïxen els grans transports per terra, cuines de fusta, jocs de birles o anelles, etc.

 


Calle Calderon

Tel.: 965788741